FAQ

Low Level Light Therapy, også kendt som lavniveau-lysterapi på dansk, er en behandlingsmetode, hvor lavintensivt lys bruges til at stimulere og forbedre forskellige kropsfunktioner. Dette lys er ikke varmt eller skadeligt for huden.

I behandlingen rettes det specifikke lys mod området, der skal behandles, f.eks. huden eller musklerne. Lyset trænger ind i cellerne og kan hjælpe med at fremme kollagen forøgelse, helbredelse, reducere inflammation, forbedre blodcirkulationen og lindre smerter.

Lavniveau-lysterapi bruges ofte til at behandle hudproblemer som akne, foryngelse af huden og til smertelindring ved muskel- og ledsmerter. Det er en skånsom og ikke-invasiv metode, der kan have positive effekter på kroppens sundhed og velvære

Baseret på omfattende forskning er lavniveau-lysterapiprodukter blevet godkendt af FDA eller CE-mærket indenfor følgende områder:

  1. Mild til moderat akne vulgaris (bumser, uren hud)
  2. Overfladiske, harmløse synlige blodkar og pigmentforandringer
  3. Rynker og fine linjer omkring øjnene
  4. Nedsat lokal blodcirkulation og kredsløb
  5. Muskel- og ledsmerter
  6. Smerter og stivhed i led og muskler
  7. Gigt
  8. Muskelspasmer
  9. Mindre, kroniske smerter i nakke og skuldre

Lavniveau-lysterapi eller fotobiomodulation er baseret på teknologien med lysdioder (LED) og er brugen af lysenergi på kroppen til terapeutiske formål. Det fremmer en naturlig fotobiokemisk reaktion, der minder om planters fotosyntese. Energi, som leveres af LED'erne, har vist sig at forbedre cellernes stofskifte, fremskynde reparationen og fornyelsen af beskadigede hudceller samt stimulere produktionen af kollagen - fundamentet for sund og glat hud. Forskning har vist, at LED-lysterapi kan hjælpe med at forbedre hudens tekstur, fasthed og elasticitet, øge lymfesystemets aktivitet, genskabe hudens naturlige cellulære aktivitet samt reducere synligheden af fine linjer, rynker og overfladisk hyperpigmentering. Behandlingen er velegnet til alle hudtyper, er ikke-ødelæggende, ikke-invasiv, smertefri og kræver absolut ingen nedetid. 

De forskellige paneler indeholder forskellige programmer indenfor:

  • Akne
  • Hudforyngelse
  • Smertelindring
  • Hårstimulering

En række paneler har kun 1-2 programmer, mens nogle har op til 3 programmer. Gå på opdagelse i de forskellige modeller og se hvilke formål du gerne vil anvende din Celluma til.

De forskellige programmer anvender hver deres kombination og sekvens af farverne blå, rød og nær-infrarød

Celluma skal gerne være så tæt på huden som muligt under behandling. Det er derfor vigtigt at have den direkte på huden (ikke tøj imellem). Derudover bør du fjerne al makeup, foundation, solcreme mv, da de kan forstyrre tilførslen af lys til huden og musklerne.

Vi anbefaler efter behandlingen at anvende en god fugtighedscreme, da fugtighed i huden og styrkelse af hudens barriere kan understøtte den process der igangsættes af lysenergien

Ja, dog anbefaler vi først og fremmest at du anvender en god fugtighedscreme der giver huden den fugtighed den har brug for og styrker hudens barriere. Derover kan du sagtens lægge makeup efter din Celluma behandling

Det er et rigtig godt spørgsmål, og noget vi ser ved mange andre systemer. Hos Celluma har man gået meget op i, at vælge lige præcis den kombination og farver der giver den bedste effekt i huden, hvilket også er en del af den medicinske certificering som Celluma har. Kan man vælge for meget, er der stor risiko for at man faktisk reducerer effekten af behandlingen.

Ja, Celluma er både let (fra ca 150 g - 700g), flade og lette at pakke i din kuffert.

Celluma kommer med en strømadapter, med en række forskellige stik adaptere, der understøtter det meste af verden.

Celluma kan køre på både 110 og 240V

De fleste studier der har undersøgt lysterapi har konkluderet at en behandling på 20 – 30 min normalt er der hvor du opnår den største effekt, samtidig med at det er sikkert. Det virker som om vævet indenfor den periode bliver ”mættet” af lysenergi. Derfor vil det ikke have mere effekt at fortsætte behandlingen yderligere end de 30 min på samme område. Panelet kan jo sagtens flyttes til et andet område, og behandlingssekvensen kan gentages.

Hos mange patienter vil 20 min være nok, men da vores hud er meget forskellige er det bedste at prøve sig frem i intervallet mellem 20 – 30 minutter.

Teknologisk er der en begrænsning for hvor mange farve-dioder der kan være i panelet. Her er valgt de farver eller bølgelængder der har den største dokumentere kliniske effekt. En anden grund er, at oplever man paneler der nærmest kan lave disko-lysshow, så er der ofte anvendt en speciel type LED – en såkaldt RGB diode, der minder mere om de LED paneler man kan have i hjemmet – og de har ikke en dokumenteret klinisk effekt. LED dioder er en videnskab for sig selv, og det kræver specialiserede (og også oftere dyrere LED dioder) at få en fornuftig klinisk effekt. Så finder du paneler der er for billige, eller har alle regnbuens farver – så er det nok mere en diskolampe, end et panel til at forbedre din hud, hår eller smerter.

Generelt er der stort set ikke nogen sideeffekter ved brugen af lavniveau lysterapi - det vurderes at være meget sikkert for alle hudtyper. Dette er i kontrast til høj-energi lysterapi, hvor der kan være skadelige sideeffekter som kendes fra laser, skarpt lys og andre højenergi lysterapi lamper og paneler

Nej, lavniveau lysterapi er non-invasivt og påvirker ikke huden, muskler eller led negativt og er derfor smertefrit, når det bruges som anvist

Nej, Celluma anvender en kombination af blåt, rødt og nær-infrarødt lys produceret fra højkvalitets LED dioder.

Derfor er der også en forskel i pris til mange andre paneler, der anvendes billigere dioder (og det der hedder RGB dioder, der kan afgive alle farver) - disse vil ofte indeholde en del UV lys, da det er billigere.

Blåt lys er mange ting - vi ved alle at UV lys ikke er sundt (det er også det der forårsager sol forbrændinger, solskolninger og solskader og hudkræft) - en del af det blå lys er tæt på UV-spektret, mens andet blåt lys er tættere på grønt lys når man kigger fx på et lysspektrum eller på en regnbue.

Celluma anvender en bølgelængde af blåt lys på 465 nm, hvilket er så langt fra UV man kan komme, og er vurderet til at være både sikkert og effektivt.

Mange andre lyspaneler anvender en blå bølgelængde på 415nm, der er meget tættere på UV lysets spektrum.

Celluma kommer med en 2 års fabrikant garanti, men er generelt meget robust designet og bygget. Vi har set paneler der både er 4 og 5 år gamle og stadig fungerer fint. Selve LED'erne kan brænde i mange tusinde timer, så du skal ikke være bekymret for levedygtigheden af panelet.

Skulle der alligevel ske noget, så kontakt os endeligt for support på info@celluma.dk

Alle modeller (bortset fra Celluma POD) er bygget omkring et fleksibelt LED-panel.

Det gør at de kan formes til lige præcis det område du vil behandle. Det holder selv formen i både en C-form og S-form.

De mindre modeller kommer desuden med små stativ-fødder der letter anvendelsen omkring hovedet.

Ved brug omkring arme, ben, albuer, knæ og lår kan panelet let "rulles" sammen om kroppen og spændes til med et velcro-bånd (kan tilkøbes)

Ja, det anbefaler vi. Et sæt beskyttelsesbriller kommer med din Celluma, og flere kan tilkøbes her på siden.

Det er en god ide at spænde beskyttelsesbrillerne fast eller blot lægge dem over øjnene hvis du ligger ned under behandlingen.

Vores øjne kan godt være en smule følsomme overfor direkte lys, så det er generelt en god ide at passe på dem (vi har kun de samme 2 hele livet)