Teknologien

Vi kan sagtens gøre historien om teknologien kompliceret – men det behøver den ikke være…

Faktisk har man kendt til lysbaseret behandling af huden siden Finsen opdagede at man kunne behandle den voldsomme hudsygdom Lupus ved hjælp af UV lys – siden da er der sket meget, og vi forstår nu, at vores hud, hår, muskler og led bliver stimuleret af forskellige farver af lys på forskellige måder.

Med de forskellige farver kan vævet stimuleres til at reducere smerter, formindske betændelse, forøge mængden af tilgængelig energi, samt styrke produktionen af collagen – en række egenskaber der er vigtige for at kunne behandle området mest sikkert og effektivt.

Den kombination of lys er netop hvad der har drevet udviklingen af Celluma, og muliggjort at produkterne har fået en medicinsk certificering både til en lang række sygdomme og lidelser (afhængig af model), og disse er bekræftet af både de Europæiske myndigheder (CE-mærket) og af de Amerikanske myndigheder (FDA).

Missionen for Celluma har altid været at lave et sikkert, effektivt system, der samtidig er enormt nemt at forme og bruge på alle dele af kroppen – mere kompliceret behøver det ikke at være.

Og hvis du alligevel er interesseret i den komplicerede forklaring, kommer her et kort resume:

Den højteknologiske udvikling der har gjort det muligt at skabe Celluma, er baseret på den seneste forskning indenfor LED teknologi og halvledere med unikke båndgab, der tillader høj- præcisions udladning af specifikke elektromagnetiske bølger (farver). Når de emitterede bølgelængder penetrerer hudens struktur, vil det igangsætte en række biokemiske processer, der involverer mitokondriernes evne til at producere ATP, men samtidig også har en direkte immunologisk indflydelse på betændelsestilstande i vævet, samt fibroblasternes evne til at producere kollagen.

– men ikke nok med det, så baserer produktet sig også på en dyb forståelse af de viskoelastiske evner og muligheder ved de unikke materialer som panelet er skabt af – denne kombination har muliggjort det revolutionerende design af Celluma, der fokuserer på såkaldte shape memory teknologier, der er kombineret med de fleksible strukturer som LED dioderne er monteret på.

Derudover har samtlige produkter gennemgået vidtrækkende tests for at blive certificeret som medicinsk udstyr Klasse IIa i både EU og af FDA, der betyder at de specifikt er verificeret til at have klinisk dokumenteret effekt og sikkerhed til behandling af en række medicinske tilstande eller indikationer.